Product was successfully added to your shopping cart.
02 320 33 30KONTAKTIRAJTE NAS
0item(s)

Vaša košarica je prazna

Ste pripravljeni na zimo?

Temperature so se že krepko spustile. Tako kot mi potrebujemo zimske čevlje tudi naš avtomobil potrebuje primerno zimsko obutev – zimske gume.

KDAJ MENJATI GUME

Namestitev zimskih gum je v nekaterih Evropskih državah zakonsko predpisana. V Sloveniji je potrebna zimska oprema od 15.novembra do 15. marca. Pod zimsko opremo spada komplet štirih zimskih gum z oznako M+S, ki morajo imeti globino minimalno 3 milimetre ali komplet letnih gum z enako globino ter pripadajočimi snežnimi verigami za pogonski kolesi.

Z namestitvijo zimskih gum ni potrebno čakati do zakonskega roka, zamenjamo jih lahko že takrat, ko se temperature spustijo pod 7 stopinj celzija, saj letne pnevmatike ne nudijo več optimalnega oprijema.ZAKAJ KUPITI ZIMSKE PNEVMATIKE

Zimskih gum ne nameščamo le zaradi zakona, ampak tudi zato, ker je vožnja z zimskimi gumami v zimskih razmerah varnejša ter bolj zanesljiva, saj so zimske gume optimizirane za hladne vremenske razmere. Njihova tekalna plast je zasnovana tako, da zagotavlja odličen oprijem ter zaviranje na snegu in ledu Letne gume niso primerne za vožnjo po snegu, ledu in v mrzlih pogojih, saj je njihova zmes drugačna. Na poledeneli cesti vas lahko z letnimi gumami hitro zanese, posebej nevarno pa je po zasneženi cesti voziti v klanec, ko lahko avtomobil začne neobvladljivo drseti, nesreča pa je v veliko primerih neizogibna.